Erbjuder:

Träning utomhus året om, i alla väder som stärker dig och ditt välbefinnande.


Träningssugen?

Naturligt Vis, med Ut och In!

söndag 22 april 2012

Träna med Ut och In under vecka 17

Denna veckan blir ett lite förenklat träningsschema som kanske kan passa flera. 
 
Vilka dagar du kör passen måste styras av hur din vecka ser ut, men försök att sprida ut passen under veckan så att du får vila mellan passen, det är inte så smart att köra de pass man tänkt göra enbart i slutet eller i början av veckan och enbart vila resterande delen av veckan. Genom att alternera träning och vila minskar du risken för skador och sjukdomar.

Försök att få till minst tre pass under veckan som kommer, men gärna fyra pass. Mitt förslag på upplägg är: 
  • Minst ett konditionspass. Kör på den nivån du befinner dig på, men oavsett nivå skall konditionspasset göra så att du blir svettig. Konditionspass kan innebära powerwalk eller löpning. Ska du enbart köra ett konditionspass rekommenderar jag att du kör ett lite längre pass. Går du bör passet vara ca 60 minuter, eller längre. Springer du bör passet vara ca 40 minuter, eller längre.
  • Väljer du att köra ytterligare ett konditionspass under veckan bör detta pass vara ett kortare pass, men ett intensivare pass med inslag av intervaller. Börja då passet med en rejäl uppvärmning för att sedan köra lite längre intervaller och avsluta med kortare intervaller i maxfart, samt att passet avslutas med nedvarvning på cirka 5-10 minuter.
  • För att minska risken för skador och för att öka möjligheterna att utvecklas och bli starkare bör veckan innehålla minst ett styrkepass. Företaget Ut och In erbjuder denna vecka två styrkepass, dessa pass är MaPa toning för alla föräldralediga på onsdag 10.00-ca 11.15, samt MaPa power för alla träningssugna som tycker om att vara utomhus, passet sker på torsdag 17.45-18.45 (passet MaPa power blir dock enbart av om minst 3 personer väljer att deltaga).
  • Som jag sa tidigare är det viktigt att variera sin träning, speciellt om man inte tränat regelbundet tidigare. Därför behöver veckan innehålla någon form av alternativ träning. Att variera träningen anser jag även gör att man håller motivationen till träning uppe längre. Alternativ träning kan vara simning, cykling, eller något av passen alla gym erbjuder.
Dela gärna med dig här på bloggen hur det går för dig med träningen!
 
Lycka till med träningen under veckan och hoppas vi ses på något av passen Ut och In erbjuder!

 
Träningssugen?
Naturligt Vis, med Ut och In!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar